Cookie

En äkta cookie, seg inuti och knaprig utanpå. Sirap ger seghet och smöret knaprighet.
Ingredienser:
 burk, ca 225 g
 100 g smör
 1 dl råsocker eller brun farin 
 1/2 dl ljus sirap
 1 ägg
 3 dl vetemjöl
 1/2 tsk bikarbonat eller 1 tsk bakpulver
 1/2 krm salt
 1 tsk vaniljsocker
 75 g mörk choklad
 3/4 dl sötmandel

Gör så här Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i tunna skivor. Rör smör, socker och sirap poröst i en skål. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten. Grovhacka choklad och mandel och blanda ner det i smeten. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0