Cookie
En äkta cookie, seg inuti och knaprig utanpå. Sirap ger seghet och smöret knaprighet.
Ingredienser:
burk, ca 225 g
100 g smör
1 dl råsocker eller brun farin
1/2 dl ljus sirap
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat eller 1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad
3/4 dl sötmandel
Gör så här Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i tunna skivor. Rör smör, socker och sirap poröst i en skål. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten. Grovhacka choklad och mandel och blanda ner det i smeten. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.
Ingredienser:
burk, ca 225 g
100 g smör
1 dl råsocker eller brun farin
1/2 dl ljus sirap
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat eller 1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad
3/4 dl sötmandel
Gör så här Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i tunna skivor. Rör smör, socker och sirap poröst i en skål. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten. Grovhacka choklad och mandel och blanda ner det i smeten. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.
Kommentarer
Trackback